Extra services sondevoeding

Onze extra services voor patiënten met sondevoeding

Onze voedingsverpleegkundigen bieden de juiste ondersteuning


Instructie aan de patiënt, thuisverpleging en/of mantelzorger

Om uw patiënt of verzorgende thuis vertrouwd te maken met de sondevoeding en materialen kan onze voedingsverpleegkundige een instructie verzorgen. Dit kan zowel thuis als in het ziekenhuis. In de eerste week na de instructie houdt onze voedingsverpleegkundige contact met uw patiënt. Wij houden u op de hoogte hoe de sondevoeding in de thuissituatie verloopt.

Spoedvragen?

Onze voedingsverpleegkundigen zijn bij spoed 24 uur per dag, zeven dagen per week telefonisch bereikbaar voor vragen. Daarnaast kunnen onze voedingsverpleegkundigen de patiënt thuis bezoeken als er problemen zijn.

Ondersteuning voor uw patiënt bij het gebruik van sondevoeding.

  • Naast de sondevoedingen levert Sorgente ook de voedingspompen, rugtassen en bijbehorende hulpmiddelen. Onze medewerkers helpen bij de keuze voor de juiste toebehoren.
  • Onze Handleiding Sondevoeding is een naslagwerk voor patiënten en verzorgers. Deze gids geeft tips voor de verzorging, instructie over de voedingspomp en veelvoorkomende problemen en oplossingen.
  • Wij ondersteunen uw patiënt online via www.sorgente.be. Hier vindt u instructiefilmpjes van de voedingspompen, veelgestelde vragen over sondevoeding. Maar ook meer informatie over het dagelijks gebruik van de voeding en de toebehoren.
  • De verpleegkundigen kunnen spoededucaties sondevoeding, indien nodig, óók op zaterdag uitvoeren. Dit is geheel kosteloos.
  • Tijdens het eerste bezoek kunnen de verpleegkundigen, na ontvangst van een ondertekend voorschrift van de arts, voorbehouden handelingen uitvoeren, zoals het plaatsen van een sonde. Dit zonder extra kosten.

Onze verpleegkundigen zijn 24/7 bereikbaar