Verpleegkundigen

Wouter Deruyter

Mijn naam is Wouter Deruyter. In 2006 studeerde ik af als verpleegkundige in het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk om vervolgens in 2008 mijn bachelor in de verpleegkunde aan de Hogeschool campus Vesalius te Gent te behalen. In 2013 heb ik mijn postgraduaat acupunctuur behaald aan de Karel de Grote hogeschool te Antwerpen.

Ik heb 8 jaar gewerkt In het Sint-Vincentiusziekenhuis te Deinze, waarna ik in 2014 de overstap binnen het onderwijs maakte. In 2017 heb ik mijn professionele loopbaan een wending gegeven door te starten als zelfstandig thuisverpleegkundige in de regio groot Harelbeke in combinatie met freelance doceren.

In 2017 ben ik eveneens gestart als oproepverpleegkundige bij Sorgente. Het overbrengen van medische informatie en de technische aspecten van sondevoeding op maat van de zorgvrager en zorgverlener, sluit nauw aan bij mijn passie om zorg en educatie te combineren.

Nathalie Vanderhofstadt

Mijn naam is Nathalie Vanderhofstadt. Ik ben in 2008 afgestudeerd als verpleegkundige aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. Nadien heb ik 10 jaar gewerkt in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op de afdeling Neuro- en Thorax- en Vaatchirurgie. In 2018 heb ik voor thuisverpleging gekozen. Als nevenactiviteit ben ik ook gestart voor Sorgente als oproepverpleegkundige. Mijn hoofdtaak is het teaching van patiënten, mantelzorgers en/of thuisverpleegkundigen bij het starten van sondevoeding.

Wim Laporte

Hoi, mijn naam is Wim Laporte en studeerde af in het jaar 2000 als verpleegkundige in het Sint Aloysiusinstituut te Lier. Aansluitend volgde ik de voortgezette opleiding Thuisgezondheidszorg in het academiejaar 2000/2001. Als jonge verpleegkundige was ik actief als ambulancier.

Na mijn opleiding startte ik als zelfstandig thuisverpleegkundige, wat ik nog steeds doe in de regio Herselt, Aarschot en Westerlo. In 2005 werd ik referentieverpleegkundige wondzorg en in 2006 referentieverpleegkundige diabetologie. Beide diploma’s behaalde ik aan de Katholieke hoge school van Leuven. In 2014 behaalde ik het postgraduaat diabeteseducator aan de hoge school Thomas More in Lier.

Uit interesse voor voeding, educatie geven en het technische aspect dat er aan verbonden is sloot ik me in 2017 aan als oproepverpleegkundige bij Sorgente. Als er veel zorgaanvragen zijn werk ik graag voor Sorgente. Het is leuk om deel uit te maken van een team dat zich professioneel inzet, maar ook op een menswaardige manier omgaat met zorgvragers. Het is er zorg op maat.

Naast mijn job als zelfstandig verpleegkundige zorgt dat voor de nodig afwisseling.

Sylvie Jonckers

Mijn naam is Sylvie Jonckers. Ik ben in 2006 afgestudeerd als Verpleegkundige aan de Erasmushogeschool in Brussel. Hier heb ik in 2012 tevens mijn postgraduaat oncologie behaald. Na mijn opleiding als verpleegkundige, behaalde ik in 2008 het diploma master in de verpleegkunde en vroedkunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na deze opleiding heb ik 10 jaar als pediatrisch verpleegkundige gewerkt in het ziekenhuis. Aangezien ik patiënten graag begeleid en educatie geef, heb ik de overstap gemaakt en ben ik sedert september 2017 tewerkgesteld als verpleegkundige bij Sorgente.

Als verpleegkundige vind ik het belangrijk dat de opstart/ toediening met sondevoeding in de thuissituatie zo optimaal mogelijk kan verlopen. Mijn voornaamste taak is dan ook educatie te geven aan de patiënt en zijn mantelzorger(s) bij de opstart. Indien gewenst, kan deze educatie ook gegeven worden aan de thuisverpleegkundige en/of huisarts. Indien er vragen zijn, kan u mij steeds bereiken per e-mail op sjonckers@sorgente.be